FBX model display abnormal

classic Classic list List threaded Threaded
2 messages Options
Summer Summer
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

FBX model display abnormal

This post was updated on .
Hi, I'm using osg 3.6.4 and osgEarth 2.10.2,my GPU is RTX 2060,also run on other Nvidia Geforce device. When I load a FBX model in osgEarth 2.8,every thing is ok, but the same FBX model can't normally display in osgEarth 2.10.2, the FBX model can normally display in osgviewer application in osg 3.6.4, did I use the right way? Any ideal? Thanks.

model 1 in osgviewer:
1.png
model 2 in osgviewer:
2.png
2 models in osgearth_viewer:
3.png
earth file:
demo_mbtiles.earth
the models:
models.7z.001
models.7z.002
models.7z.003
plevy plevy
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: FBX model display abnormal

Summer,

I don't exactly know why it is behaving differently now, but something is going on with the specular color map and normal map.  If you just use the diffuse color map, I am seeing just the bitmap texture as I would expect.  If you just delete the specular map, then I see the normal map.  

--
Paul Levy : Pelican Mapping


On Thu, Jan 2, 2020 at 10:29 AM Summer [via osgEarth] <[hidden email]> wrote:
Hi, I'm using osg 3.6.4 and osgEarth 2.10.2,my GPU is RTX 2060,also run on other Nvidia Geforce device. When I load a FBX model in osgEarth 2.8,every thing is ok, but the same FBX model can't normally display in osgEarth 2.10.2, the FBX model can normally display in osgviewer application in osg 3.6.4, did I use the right way? Any ideal? Thanks.

model 1 in osgviewer:
1.png
model 2 in osgviewer:
2.png
2 models in osgearth_viewer:
3.png
earth file:
demo_mbtiles.earth
the models:
models.001
models.002
models.003



If you reply to this email, your message will be added to the discussion below:
http://forum.osgearth.org/FBX-model-display-abnormal-tp7593023.html
To start a new topic under osgEarth, email [hidden email]
To unsubscribe from osgEarth, click here.
NAML