Single Band Image Not working with gdal driver

classic Classic list List threaded Threaded
4 messages Options
Rahulj Rahulj
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Single Band Image Not working with gdal driver

Hello community,

Single band image (gray scale) is not working with gdal drivers in osgEarth-1.2. To check that my image is not corrupt,I converted the gray scale image to RGB using gdal script and it started working. As far as i remember this was not an issue in version 1.1.

Kind Regards
RJ
jasonbeverage jasonbeverage
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Single Band Image Not working with gdal driver

Hi RJ,

I found the issue and committed a fix to the SVN trunk.  There was an erroneous check to only set the alpha value of the outgoing image if there was an actual alpha band.

Thanks,

Jason

On Thu, Aug 27, 2009 at 12:15 PM, Rahulj (via Nabble) <[hidden email]> wrote:
Hello community,

Single band image (gray scale) is not working with gdal drivers in osgEarth-1.2. To check that my image is not corrupt,I converted the gray scale image to RGB using gdal script and it started working. As far as i remember this was not an issue in version 1.1.

Kind Regards
RJ


View message @ http://n2.nabble.com/Single-Band-Image-Not-working-with-gdal-driver-tp3527695p3527695.html
To start a new topic under osgEarth, email [hidden email]
To unsubscribe from osgEarth, click here.


Rahulj Rahulj
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

RE: Single Band Image Not working with gdal driver

Thanks Jason,

 

Can you tell me the files I need to update. I diff the gdal plugin files and did not see any difference.

 

cheers

RJ

 

From: jasonbeverage (via Nabble) [mailto:[hidden email]]
Sent: Thursday, August 27, 2009 10:13 PM
To: Rahulj
Subject: Re: Single Band Image Not working with gdal driver

 

Hi RJ,

I found the issue and committed a fix to the SVN trunk.  There was an erroneous check to only set the alpha value of the outgoing image if there was an actual alpha band.

Thanks,

Jason

On Thu, Aug 27, 2009 at 12:15 PM, Rahulj (via Nabble) <[hidden email]> wrote:

Hello community,

Single band image (gray scale) is not working with gdal drivers in osgEarth-1.2. To check that my image is not corrupt,I converted the gray scale image to RGB using gdal script and it started working. As far as i remember this was not an issue in version 1.1.

Kind Regards
RJ




View message @ http://n2.nabble.com/Single-Band-Image-Not-working-with-gdal-driver-tp3527695p3528017.html
To unsubscribe from Single Band Image Not working with gdal driver, click here.

 



__________ Information from ESET NOD32 Antivirus, version of virus signature database 4373 (20090827) __________

The message was checked by ESET NOD32 Antivirus.

http://www.eset.com
jasonbeverage jasonbeverage
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Single Band Image Not working with gdal driver

Hi RJ,

Here is the changeset:  http://wush.net/trac/osgearth/changeset/589/trunk/src/osgPlugins/gdal/ReaderWriterGDAL.cpp

I just removed the "if (bandAlpha)" check in the grayscale section of createImage.

Thanks!

Jason

On Thu, Aug 27, 2009 at 12:52 PM, Rahulj (via Nabble) <[hidden email]> wrote:

Thanks Jason,

 

Can you tell me the files I need to update. I diff the gdal plugin files and did not see any difference.

 

cheers

RJ

 

From: jasonbeverage (via Nabble) [mailto:[hidden email]]
Sent: Thursday, August 27, 2009 10:13 PM
To: Rahulj
Subject: Re: Single Band Image Not working with gdal driver

 

Hi RJ,

I found the issue and committed a fix to the SVN trunk.  There was an erroneous check to only set the alpha value of the outgoing image if there was an actual alpha band.

Thanks,

Jason

On Thu, Aug 27, 2009 at 12:15 PM, Rahulj (via Nabble) <[hidden email]> wrote:

Hello community,

Single band image (gray scale) is not working with gdal drivers in osgEarth-1.2. To check that my image is not corrupt,I converted the gray scale image to RGB using gdal script and it started working. As far as i remember this was not an issue in version 1.1.

Kind Regards
RJ




To unsubscribe from Single Band Image Not working with gdal driver, click here.

 



__________ Information from ESET NOD32 Antivirus, version of virus signature database 4373 (20090827) __________

The message was checked by ESET NOD32 Antivirus.

http://www.eset.com



View message @ http://n2.nabble.com/Single-Band-Image-Not-working-with-gdal-driver-tp3527695p3528274.html
To start a new topic under osgEarth, email [hidden email]
To unsubscribe from osgEarth, click here.